woensdag 10 augustus 2011

Op stap in de omgeving

We hebben een uitje gemaakt naar Andorja en Rolla, twee eilanden die westelijk van Salangen in de Atlantische Oceaan liggen. Burgemeester Ivar had ons al gewaarschuwd: erg mooi, maar in de winter kwam hij er niet graag. En we weten nu waarom: smalle bochtige weggetjes, diepe afgronden en steile bergen. Op sommige stukken was het steigingspercentage 14%! De tunnel tussen de twee eilanden is maar liefst 4 kilometer lang. Alsof je een diepe donkere grot onder het fjord inrijdt. Aan beiden zijden waren enorme deuren geplaatst. Waarom zouden die er nu zitten, vroegen wij ons af. En toen zei mamma: misschien voor als er een lek is? Toen gaf pappa nog wat extra gas, hahaha!!!
Maar het is een schitterende plek en in Sorrollness, aan het uiteinde van Rolla waar ook de veerboot naar Harstad vertrekt, sta je op een uitgestrekte grasvlakte ineens oog in oog met de oceaan. In de verte kun je Senja zien liggen.





Een dag later hebben we de Polar Zoo bezocht. Het was er heel mooi en we hebben alle dieren kunnen zien, zoals een lynx, rendieren, wolven, elanden, poolvossen en echte beren. Ook de beren Salt & Pepper hebben we van dichtbij kunnen bekijken.



Op een gegeven moment begonnen ze met elkaar te stoeien vlak voor onze neus! Toen merkte je echt goed hoe groot en sterk ze eigenlijk zijn. Ze gingen allebei op de achterpoten staan, pakten elkaar vast en lieten zich met doffe dreunen op de grond vallen.
De Zoo heeft ook een hele coole speeltuin met elektrische graafmachine, rijdende mini-trucks en, vet cool, echte quads. Ik heb een ritje op een quad gemaakt, maar vergat even waar de crossbaan precies lag. Toen reed ik ineens dwars door het park met mijn quad! Hahaha!!!

5 opmerkingen:

  1. Hallo Guus, Natascha, Maiko & Douwe,

    Wat leuk dat jullie al helemaal gesetteld zijn in Salangen! Wat een mooie verhalen op deze blog. Erg leuk om een beetje te kunnen volgen hoe het jullie daar in Noorwegen vergaat!

    Heel veel geluk gewenst van ons allemaal en de groetjes van Erik, Anoeska, Rutger & Isa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maiko,

    Volgens mij heb je het goed naar je zin! Ziet er erg mooi uit daar. Hier in Lemmer gaat ook alles goed. Bij Tim komen de tandjes door en is daardoor niet altijd even gezellig. Tante Laura is gisteren nog wezen stappen. Jammer dat weer hier in Nederland erug slecht is!

    Tot volgende week.

    Groeten Ome Jan

    Ps je krijgt ook de groetjes en dikke tuût van neefje Tim en Tante Laura.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi maiko vind je het leuk in noorwegen? wij gaan nog een keer in de vakantie naar de smurfen film!
    groetjes rixt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maiko,
    Wat leuk zeg, al die verhalen op jouw blog!
    Volgens mij hebben jullie het al aardig naar je zin.
    Dikke kus aan iedereen!
    Tante Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Maiko,
    vind je het al fijn in je huis?
    en hebben jullie een mooie tuin?
    laat je het gauw horen?
    Ben je al op je nieuwe school begonnen? Heb je al nieuwe vriendjes gemaakt?
    Wij hebben een fijne vakantie gehad in Noorwegen.
    Vriendelijke groet van Sven

    BeantwoordenVerwijderen