zondag 24 juni 2012

Tur til Froskevatn



De zomer is nu echt losgebarsten hier in Noorwegen, dus als het mooi weer is maken we de laatste tijd flink wat uitstapjes. Gisteren was het opnieuw schitterend weer en hebben we een wandeltocht gemaakt naar het Froskevatn (ofwel: het kikkermeer).



We zijn met de auto richting Baklia gereden (op de kaart Finnstad genoemd) en vandaar verder gelopen. Ongemerkt zit je al heel snel op hoogte. Het bos maakt dan plaats voor rotsen, mos en massa's bloemetjes.
Na 45 minuten zaten we al zo hoog dat we uitzicht hadden op Sjøvegan, het Sagfjord en de bergen rondom Salangen.



Terwijl we een koekje aan het eten waren kwam er een wandelaar langs waar we een praatje mee maakten. Het bleek de oud-politiecommisaris (lensmann) van Sjøvegan te zijn en hij nodigde ons uit om zijn hytte (vakantiehuis) te bekijken. Toen we iets verder liepen, bleek tot onze verbazing achter de rotsen een schitterend dal te liggen met verschillende hytter.








We hebben daar de hele middag gezellig doorgebracht met de commisaris en zijn vrouw, compleet met limonade, koekjes en... schietles van de commisaris!!! Dat was super. Na afscheid genomen te hebben, zijn we via een andere route langs de rivier (Sagelva) teruggelopen.















Het was een geslaagde tur!

1 opmerking: