zondag 22 september 2013

Sommer 2013 (2)

Vasshaug Skole sloot het schooljaar 2012/2013 af met een groots optreden in de Bygdetun van Øvre Salangen. Alle klassen zongen mee met de musical "Den levende skogen". Het was hartstikke gezellig en een mooi begin van de zomervakantie.


Het begin van de zomer in Salangen wordt gemarkeerd door Millionenfisken, de grootste viswedstrijd van Noord-Noorwegen. Dit jaar is de hoofdprijs voor het eerst gewonnen. De zeeforel van een gelukkige visser uit Zuid-Noorwegen had precies het exacte gewicht om aanspraak te maken op maar liefst 1 miljoen kroner!


Douwe en ik deden mee aan de SjvøvegAND-race. Honderden badeendjes (and = eend) doen hun best om na een hectische race in de rivier Salangselva te eindigen op de tweede ( = andre) plaats. Het was een grappig gezicht om bijna 1500 badeendjes voorbij te zien razen in de woeste rivier.


Douwe en ik hebben daarnaast nog geprobeerd om een graantje mee te pikken tijdens de festivalmarkt. Maar helaas, onze exclusieve collectie oude rommel trok slechts anderhalve klant... :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten