woensdag 10 augustus 2011

We zijn in Salangen!


Op donderdag bereikten we ons doel: Sjovegan. Op het dorpsplein spraken we af met Svein, die bij de gemeente werkt, en hij bracht ons naar het huis. We hebben toen het huis van binnen bekeken, de bus uitgepakt en nog wat gegeten, om daarna allemaal als een blok in slaap te vallen. Zo'n lange reis is best vermoeiend...

Op vrijdag hebben we lekker uitgeslapen en ontbijt gegeten. Daarna zijn we het centrum van Sjovegan ingegaan en hebben boodschappen gedaan. Ook hebben we bij de politie, de gemeente en de bank afspraken gemaakt om ons aan te melden als nieuwe inwoners.
Die middag heb ik voor het eerst eventjes gevist in het fjord, op een grote bootsteiger tegenover de supermarkt. En ja hoor: gelijk 4 kabeljauwen! De twee grootste hebben we meegenomen en 's avonds opgegeten bij de pasta.



Een dag later hebben we de omgeving een beetje verkend. In het fjord richting Andorja zagen we bruinvissen zwemmen en tijdens een wandeling zijn we langs heel veel watervallen gelopen. De bergen rondom Sjovegan zijn zo hoog, dat er ook in de zomer nog sneeuw op de toppen ligt. Maar onderaan de bergen staat alles in volle bloei en is het geel, paars en blauw van de bloemen. We hebben 's middags met zijn allen gevist in kraakhelder blauw water. Pappa, die altijd druk bezig is met zijn hengels en aas, ving helemaal niks, maar mamma sleepte achter elkaar de dikste kabeljauwen uit de zee, hahaha!!!



Gelukkig kan pappa goed koken, dus later die dag hebben we de lekkerste kibbeling ooit gegeten. Voortaan moet mamma maar met de hengel op stap terwijl pappa in de keuken blijft!



In Sjovegan hebben we na het eten de peuterspeelzaal en mijn school bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten