woensdag 10 augustus 2011

Het is zover!


Op vrijdag 15 juli was het zover: 's ochtends vroeg kwam er een enorme verhuiswagen voorrijden om onze spullen op te halen. Ik ben 's ochtends voor de laatste keer naar school geweest. Ik had voor iedereen in de klas een lekker kadootje meegenomen en kreeg een mooi afscheidsboek waarin al mijn klasgenoten iets hadden geschreven. Ik zal klas 3b nog missen... En 's middags heb ik nog een laatste keer gespeeld bij mijn goede vriend Sven.
Ondertussen waren pappa en mamma samen met Johan en Vincent van het verhuisbedrijf druk aan het sjouwen. We hadden zelf al heel veel dingen ingepakt, maar de grote spullen werden door de verhuizers vakkundig reisklaar gemaakt. Onze hele huiskamer stond proppievol, maar na een uurtje zat dit allemaal al strak in de vrachtauto! Daarna moest alles van de bovenverdieping nog naar beneden en ja hoor... toen stond de huiskamer alweer helemaal vol!
Maar ook dat paste allemaal in de verhuiswagen. Mamma en pappa vroegen zich ondertussen wel af waarom al die spullen eigenlijk mee moesten naar Noorwegen. Nou, dat hadden ze misschien iets eerder moeten bedenken, hahaha!
Later die middag zat onze hele boedel in de verhuiswagen en vertrokken Johan en Vincent. Wij zouden de dag daarop vertrekken en bleven dus nog een nachtje "kamperen" in een leeg huis. In de middag kwamen opa en oma langs, en ook tante Laura en oom Jan met baby Tim (mijn favoriete neefje) om afscheid te nemen en samen nog een laatste patatje te eten.

Zaterdag zijn we, na het huis nog eens goed te hebben schoongemaakt, op reis gegaan. Met de belangrijkste spullen en onze Ernie achterin de bus werden we uitgezwaaid door buurman Jaap en buurvrouw Ria.
We hebben in totaal 5 dagen gereden, door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en natuurlijk Noorwegen. De eerste nacht hebben we geslapen in de bus op een parkeerplaats in Denemarken, maar de volgende dag konden pappa en mamma haast niet meer rechtop staan! hahaha!!! Bovendien was de bus een enorme puinhoop geworden, onze cabine lag vol met Lego, Playmobiel en Star Wars figuurtjes... De dagen erna hebben we gelukkig geslapen in zogenaamde "hytter", dat zijn kleine kampeerhuisjes op campings.


Op de camping voor Bognes, waar de veerboot naar Narvik vertrekt, hebben Douwe en ik nog gespeeld met Bram en zijn kleine broertje Pieter uit Nederland. Zij waren op vakantie in Noorwegen. Samen hebben we schelpen gezocht, verstoppertje gespeeld en op de rotsen geklauterd.
Ernie heeft de hele reis rustig in zijn kooi gelegen. De eerste nacht wilde we hem uit de auto halen, maar dat vond 'ie helemaal niet leuk. Hij is daarom in de kooi gebleven en verder enorm dapper geweeest. Aan de Noorse grens hebben we Ernie bij de Noorse douane aangemeld. Een Noorse politieagent controleerde de chip van Ernie en heeft vervolgens twee dikke stempels in Ernie's paspoort gezet. Ernie is nu officieel een Noorse kat!



We hebben de Poolcirkel bereikt!


Op de boot van Bognes richting Narvik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten